Jussismia eli erilaista kyseenalaistamista erilaisiin asioihin

Ankeata Joulua -kele

Joulu on taas tulossa tai eihän sen pitäisi yllättää suomalaisia yhtään sen enempää kuin talvisään autoilijoita, mutta niin vain tuntuu joka vuosi tapahtuvan. Varmoja joulunmerkkejä on ollut nähtävillä jo pitkään. Paras merkki on luonnollisesti kalenterissa, merkitty oikein punaisella, jotta varmasti huomattaisiin. Innokkaimmat ovat myös "tuoneet valoa pimeyteen" jo marraskuun alusta ripustamalla tuhansien wattien edestä ledvaloja välkkymään ikkunoihin, puihin ja pensaisiin. Kyllä! Tuhansilla wateilla saadaan aivan käsittämätön määrä ledvaloja, jotta joulun henki tarttuisi meihin kaikkiin. 

Ja mitä sitten tapahtuukaan, kun joulu lähenee?

Ankeuttajat ryhtyvät toimeen, jotta Suomessa voitaisiin vietää ankeata joulua kaikesta yrityksestä huolimatta. Suomalaisten ankeuttajien pääasialliset toimet ovat olleet vakiota jo kymmenien vuosien ajan. Etelä-Suomessa jaksetaan aina ihmetellä onko joulu valkoinen. Ellei ole mieli on musta, kuin ... eeh hetkinen, eihän tässä nyt vaan olla  syyllistymässä mihinkään rasismiin. Miksi valkoinen joulu olisi mustaa parempi? Olisiko mahdollista päästä värineutraaliin ilmaisuun ja nimitää joulua vain tasapuolisen harmaaksi. Harmaa sentään oli suomalaisen joulupukin väri ennen vuoden 1931 Coca-Colan mainoksesta läpilyönyttä punaista nuttua. 

Joulua pidetään nykyisin ennen kaikkea lastenjuhlana, joten ankeuttajien on hyvä osua lapsiin jo riittävän aikaisessa vaiheessa, jotta a) lapset kasvaisivat hyviksi hallintoalamaisiksi ja b) oppisivat pelkäämään epätodennäköisiä riskejä. Suomessa etenkin kasvatuksessa on hyvin onnistuttu luomaan epärealistisia pelkotiloja milloin mitäkin asiaa kohtaan. "Yksikin tapaus on liikaa" ja "Mitä sitä sitten sanot ja teet, kun xx on tapahtunut" ajattelulla voidaan taata vain se, että alle 30-vuotiaat tulevaisuudessakin lienevät eniten mielenterveydellisistä syistä sairaseläkkeelle joutuvia. Onhan se nimittäin aivan hirvittävää, jos lapsi tulee mahdollisesti syöneeksi kanelia puuronsa päällä. Hiukan tässä ihmetyttää miten vaarallista olisikaan elää Kauko-Idässä tai Intiassa syöden Curryä tai kiinalaisia ruokia, joissa käytetään kiinalaista viismaustetta, joissa molemmissa on kanelia. Jään odottelemaan currykanan kieltämistä koulujen ruokalistoilta ja EVIRA:n ohjetta välttää kiinalaista ruokaa.

Joulu ei ole joulu ilman kinkkua ja jo vuosia kinkun suuri ongelma on ollut sen sisältämä rasva ja muut joulupöydän antimet, joissa on runsaasti rasvaa, hiilihydraatteja ja suolaa. Tänä jouluna saatiin kuitenkin aivan uusi pelottava asia suomalaisten joulupöytään nimittäin kaikkien sairaalabakteerien kantaäiti MRSA tulee kotimaiseen joulupöytään ulkomaalaisen kinkun välityksellä. Kun juttu on saatu ulos, on aivan turha yrittää selittää kenellekään, että ulkomaisestakaan kinkusta on hygieenisesti valmistettuna mahdotonta saada MRSA:a, mutta ankeuttajat ovat onnistuneet jälleen kerran. Joulusta on vaarallista.

Yksinäisyys jouluna on ehdottomasti jouliun ankeuttajien kestosuosikki, sillä sitä esiintuomalla saadaan ankeutetuksi myös ne, jotka eivät syö puuroa tai kinkkua, eivät käytä jouluvaloja, eivätkä välitä joulun säätilasta. Yksinäisyys on se juttu, jolla kaikki jäljelle jävät voidaan syyllistää. Joku kaukainen sukulaisesi on yksinäinen tai ylipäänsä joku on yksinäinen ja kaiken kaikkiaan se on meidän kaikkien syy, koska emme ole ymmärtäneet joulun henkeä oikein.

Kaiken tämän ankeuttamisen jälkeen ankeuttajat ovat tyytyväisiä. Suomalaiset ovat käyttäneet rahaa saadakseen itselleen mukavan keskeytyksen ahertamisesta keskellä pimeää vuodenaikaa ja ovat tehneet parhaansa saadakseen itselleen hyvän mielen, mutta ankeuttajien aherrus on voittamaton este. Enää puuttuu se, että joulunviettäjä ratkeisi ryyppäämään hyvissä ajoin netistä tilaamiaan harvinaisia viinejä ja oluita. Onneksi ankeuttajat ovat ajatellee tätäkin jo hyvissä ajoin etukäteen ja tekevät yhteistyötä tullin kanssa, joka muistuttaa alkoholin ulkomailta tilaamisen veroseuraamuksista.

Tavallinen joulunviettäjä antaisi jo periksi, mutta suomalainen paahtaa sisulla julhistamaan uutta vuotta, vain huomatakseen, kuinka juuri ankeuttajien hyvin onnistuneen joulun ankeuttamisen jälkeen uusi kampanja on jo tulossa: Uutena Vuotena odotellaan rakettien aiheuttamia silmävammoja eikä tähtisädetikkuja edelleenkään saa antaa alle 18-vuotiaille.

 

Ankeata joulua vaan kaikille  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Seppo Hildén

Tää oli hyvä lista.

Ja pisteeenä iin päälle listan kirjoitti henkilö, jonka nimipäiviä vietetään Joulusta aivan päinvastaiseen aikaan, eli Juhannuksena. Tämä toi kirjoitukseen kivan ankeuslisän.

Toimituksen poiminnat